Támogassa Ön is az adója 1% -val a Bihartorda Fejlesztésért Alapítványt!

Adó egy százalék felajánlás esetén az alábbi aloldalunk nyújthat Önnek segítséget, melyen minden információt megtalál az adó 1 százalék felajánlásáról.

Az adó 1% felajánlásával Ön is hozzájárulhat Bihartorda fejlődéséhez!

Adóbevallás esetén adó 1 százalék felajánlásához tüntesse fel adószámunkat : 19126432-1-09
Számlaszámunk: 10403459-34510597

Ki és kinek?

Ki?

Minden olyan magánszemély rendelkezhet adója 2 x 1 százalékáról, aki adózik az ún. összevont jövedelemadó-alapja után, s jövedelemadóját határidőre, maradéktalanul befizeti, vagy részletfizetési, halasztási engedélye van az APEH-től. Ehhez nem kell szuperhősnek lenni.

TUDTA-E?

  • A potenciális felajánlók közel fele nem rendelkezik adója 1 százalékáról egyik civil szervezet számára sem.
  • 2010-ben 102 ezer darab rendelkező nyilatkozat vagy kisboríték volt hibásan kitöltve. Pedig nem bonyolult!
  • A potenciális adózók egynegyede nem tud a második, egyház vagy kiemelt költségvetési előirányzat javára felajánlható 1%-ról.
  • Egy nemrégiben végzett felmérésben feltett „Miért nem rendelkezett az elmúlt évben személyi jövedelemadójának 1 százalékáról?” kérdésre a nem rendelkezők bő egyharmada nem tudott válaszolni, vagy nem akarta negatív viselkedését megmagyarázni, közel 20 százalékukat nem érdekelte ez a lehetőség, vagy bevallottan lustaságból nem cselekedtek, 5 százaléknyian pedig még mindig nem tudtak a rendelkezés lehetőségéről.

Kinek?

Az egyik 1 százalékot alapítvány, társadalmi szervezet (pl. egyesület) vagy külön nevesített intézmény javára ajánlhatja fel. A másik 1 százalékáról valamely egyház vagy a törvényben meghatározott kiemelt költségvetési előirányzat (a Nemzeti Tehetség Program) javára rendelkezhet. A szervezetek listáját megtalálja a NIOK honlapján. Hogy mások kinek a javára rendelkeznek, arra a Szupernagyok között talál pár példát.

Törvény

1996. évi CXXVI. törvény a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról

Hogyan rendelkezhet az adó 1 százalékáról?

Ha egyéni vállalakozó, akkor február 25-ig adhatja le adóbevallását, vele együtt az adó 1% -áról szóló rendelkező nyilatkozatot.

Amennyiben magánszemélyként saját maga készíti el adóbevallását, ami egyben tartalmazza az adó 1% -áról rendelkező nyilatkozatot is, május 20-ig küldheti el az adóhivatalhoz.

Amennyiben elektronikusan kívánja beküldeni adóbevallását, az ehhez szükséges keretprogram, valamint a 2010. évre vonatkozó szja adatlap letölthető az APEH oldaláról. Adójának 1 % -áról ebben az esetben, az adóbevallás 5. oldalán rendelkezhet. Kérjük írja be alapítványunk adószámát: 19126432-1-09

Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkezett az adó egy százalékáról, később is lehetőség van feladni a rendelkezést, egészen 2011. május 20-ig, a korábbi években megszokott borítékban, vagy elektronikus formában.
2011-ben is az adóalapját terhelő, kedvezményekkel csökkentett és befizetett adó egy százalékáról rendelkezhet.

A lezárt borítékot a 2010. évről szóló személyi jövedelemadó bevallásával együtt, azzal egy borítékban küldje meg az adóhivatalnak.

FONTOS!

A lezárt borítékon tüntesse fel pontosan NEVÉT, állandó CÍMÉT és ADÓAZONOSÍTÓ JELÉT, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve ÍRJA ALÁ.

Ha ennél részletesebb információra van szüksége, töltse le az itt található, APEH által készített dokumentumot.