Idén újra lehetősége nyílik 10 iskolának arra, hogy a Cetelem Zöldsuli Programmal zöldebb, élettelibb iskolaudvart alakíthasson ki. A programra 160 pályázat érkezett, az iskolákra május 11-ig lehet szavazni. Öt suli internetes közösségi szavazás útján, további öt pedig szakértőkből álló zsűri döntése alapján nyeri el az egyenként 500 000 Ft-os díjat.

A zsűrizésben idén a WWF és a Cetelem munkatársai mellett dr. Bálint György kertészmérnök, azaz a közismert Bálint gazda is részt vesz.

A programban a Magyarországon őshonos növényfajták kiemelt hangsúlyt kapnak.

Bihartordán az Általános Iskola parkosítása évek óta terv. Az átlagosnál is kevesebb a zöldfelület. A növénytelepítési rajz szerint kerülne elhelyezésre a Magyarországon őshonos fa- és cserjefaj. A műfüves sportpálya és a szomszédos telek közt található tér sóskaborbolyával, fagyallal, varjútövissel, kányabangitával kerülne telepítésre. Az udvar déli részén húzódó hangulatos kis vízfolyás partján fehérfűz, fehérnyár, kocsányos tölgy és cserje lenne. Ezen kívül mezei juhar és vénic szil határolhatná az élőfüves- és salakpálya nyugati oldalát. Az udvar északi részét erdős, fás liget cserjével ékesítené. A növények telepítése a lakosság összefogásával valósulna meg, a diákok is aktívan közreműködnének.

Előre is köszönjük mindenkinek, aki megtiszteli iskolánkat szavazatával!

Szavazás a bihartordai iskolára!

A szavazás menete:

  1. Keresse meg az iskolát, amelyre szavazni szeretne település alapján. A térképen a színes jelölőkre kattintva találhatja meg a kívánt iskolát. Amennyiben egy régióban több iskola is van, az ott található iskolák száma fog megjelenni. Kattinson a számra addig, amíg egyesével nem látja az iskolákat külön jelölőként!
  2. Az iskola adatainak megjelenítéséhez kattintson a színes jelölőre.
  3. Szavazzon az iskola adatlapján megjelenő Szavazok gombbal.
  4. A szavazatról megerősítő e-mailt fog kapni. Szavazata csak akkor lesz érvényes, ha az e-mailben található linkre kattint.
Ha tetszett, megoszthatja barátaival: