55 munkanélkülit foglalkoztatnak év végéig Bihartordán. A település két programra összesen mintegy 70 millió forint állami támogatást nyert a Start közmunkaprogramban. Hamarosan elkezdik az árkok tisztítását a településen, valamint zöldséget és gyümölcsöt termel az önkormányzat Bihartordán. Az árú egy részét a település szociális boltjában olcsón eladják.

A település a Start közmunkaprogramban nyert pénzt zöldség- és gyümölcstermesztésre. A megtermelt árú egy részét a település konyháján dolgozzák fel, a másik részét pedig a szociális boltban kedvező áron eladják.

Vissza kell hozni azt a régi jó szokást, ami vidéken volt. Ez stratégiai kérdés. Mindenki megtermelt magának mindent, a felesleget meg értékesítette. Mi is ebben gondolkodunk

– mondta Módos Imre, Bihartorda polgármestere.

Munkagéppel tisztítják majd az árkokat és a csatornarendszereket Bihartordán. Erre a munkára is a Start programban nyert állami támogatást az önkormányzat. A két programra összesen mintegy 70 millió forintot kapott a település, összesen 55 munkanélkülit foglalkoztatnak majd.

– A két program egy teljesen új gondolkodást, új szemléletet jelez és üzen a megye és az ország számára. A lényege az, hogy az önkormányzatok is lehetnek irányítói, koordinálói egy település boldogulásának – hallhattuk Tállai András államtitkárt.

A Start munkaprogramban országosan 132 milliárd forint áll rendelkezésre idén. Év végéig 206 ezer ember dolgozik majd a nyolc órában.

Forrás: dehir.hu

Ha tetszett, megoszthatja barátaival: